Ko смо ми?

ЛИЧНА КАРТА КЛУБА

Мачевалачки клуб Обилић је основан 10. новембра 2021. године из велике љубави према деци и мачевалачкој вештини са једне стране и незадрживој потреби да се знање пренесе на младе и тиме остави траг у развоју њихове личности и историји мачевалачког спорта у нашој земљи.

Од оснивања Клуб је почео са радом на две локације у Убу и Београду. Бавимо се приоритетно дисциплином мач.

МИСИЈА И ВИЗИЈА

МИСИЈА Мачевачаког клуба Обилић је да развије моторичке, функционалне и психолошке способности код деце, као и да усавршавају мачевалачке вештине у техничком и тактичком погледу код својих чланова. Кроз систем мачевалачких тренинга развија се самодисциплина, концентрација, одговорност, самопоуздање тј. остварује се хармонија духа и тела.

ВИЗИЈА Мачевалачког клуба Обилић је да кроз систематско учење мачевалачке вештине, моралних и етичких кодекса, позитивно утичемо на развој целокупне личности детета и стварање врхунских резултата.

ЦИЉ

ЦИЉ Мачевалачког клуба Обилић је да кроз тренажни процес обучи чланове мачевалачком вештином, као и укључивање великог броја деце у мачевалачки спорт, односно омасовљење клуба кроз отварање нових секција. Осмишљавање њиховог слободног времена, одвраћање од негативних утицаја, пружање прилике за лично исказивање и социјални развој деце кроз дружење и такмичења, као и многе друге облике стваралаштва.

тренери


 Милош Милић            Рођен: 23.09.1994. у Београду

– СТРУКОВНИ ТРЕНЕР СПОРТА – смер кондиција, дипл. 2019. године;

Као тренер у раду са децом од 2014. године.

Јуниорски и Сениорски првак државе у дисциплини мач;

3.место на медитеранском шампионату за јуниоре (Кјавари, Италија);

Дугогодишњи члан репрезетације, учесник на Светским и Европским првествима.